Tidenes hjemmepåske er over, samfunnet våkner til liv og likevel er mange fortsatt på hjemmekontor. Drammen Osteopati inviterer deg til å fortsatt bli med i treningsserien. Vi ruller videre med kjevla vår. Har du noen gang tenkt på hvilket ypperlig treningsapparat det er? Vi har noen øvelser klare.

Ukas øvelser kan være pausetrening eller som del av annen trening. Er du med? Alt du trenger er en vegg fri for ting som henger der (fjerne for eksempel "Elg i solnedgang"), litt gulvplass, en treningsmatte eller en pute til å ha under knærne og så finn frem kjevlet fra kjøkkenskuffen. Flere som har en kjevle hjemme? Den kan brukes til mer enn bare baking! 

Øvelse 1. Noe annet enn å bake - skulderbevegelser til sidene.

Nå skal vi bevege litt på skuldrene. Sett deg godt til rette uten å lene deg for mye fremover (du kan selvfølgelig også stå!). Hold hendene på hver side av kjevla og strekk på armene. Nesa peker fremover. Deretter gjør som på bildet: før kjevla til høyre og venstre der den nederste armen skal være strekt og den øverste armen bøyd.
PS: pass på at overkroppen ikke følger etter kjevla, men blir igjen i midten. Og med stolt bryst!kasse. Vis frem gullmedaljen!

Redigert str per vilde 480 pixl kjevle til siden

 Redigert str per bilde 480 pixl kjevle opp og nedVariasjon med opp og ned er en fin øvelse når den ene armen trenger hjelp til å komme oppover.

 

 

Øvelse 2. Kjevle veggen.

Rredigert trs per bilde 480 pixl kjevle langs veggen opp og nedVi ruller videre med kjevla vår. La oss vise en god øvelse for skulderbevegelighet og styrke. Særlig hvis du har hatt mye smerter i skuldrene eller etter rehab etter en skade.
1. Stå en fotlengde fra veggen.
2. Hold nakken rett og blikket rett mot veggen.
3. Rull kjevla opp mot taket og ned igjen i brysthøyde.

Dette kan du gjøre flere ganger helt til du kjenner at det jobber i skuldrene. Kjenn litt etter i kroppen: ikke for mye og ikke for lite.

 

Øvelse 3. Kjernemuskulatur for å kjevle pizzadeig. 

Vi fortsetter siden vi er så godt igang. Hvordan står det til med mage og ryggmusklene? Nå skal vi få litt fart på det som allerede er nevnt: ryggen, magemuskler, kjernemuskulatur og skuldrene. se på bildene for videre bruksanvisning hvordan du kan kjevle pizzadeigen din neste gang! 

Ups: Mageplask der fremme? Det betyr du trenger å gjøre denne øvelsen. Rull kjevlet fremover til du er på grensen til å lande på matta/gulvet. Da ruller du tilbake til utgangsstilling. Gjenta øvelsen til du kjenner musklene skjelver. Du kan avslutte øvelsen. Du har trent skikkerlig bra og nå kan du ihvertfall være fornøyd! 

Redigert str per bilde 480 pixl kjevle mageøvelse

 

Fikk du lyst til å se øvelsene fra uke1. tema ballanse og uke 2.med tema koordinasjon og hjernetrim, så hent dem frem, sett på musikken og kjør en lengre treningsøkt! 

Drammen Osteopati people post logoRe-start på klinkken og selvfølgelig med smittevern i trygge omgivelser.

Gleden vår var stor da myndighetene annonserte opphør av jobbnekt fordi tallene for coronasmitte er bedre. Og fra den 20. april har  HasanIngunn og Sunniva vært på plass. En honnør til pasienter som har holdt ut med sine plager, Noen har også blitt bedre i denne tiden, heldigvis. Mens andre har holdt ut og for noen har det vært en forverring. Folk har likevel vært lojale til samfunnets smitteverntiltak og stått han av. Folk bidrar alle på hver sine måter, det er sikkert. Gleden er stor over å kunne hjelpe til med smertelindring og redusering av plager igjen. Og klinikken har en ny kollega. Muskelterapeut Sunniva Imhof har du allerede sett på bildene nå. Ved oppstart her har hun endelig fått kommet igang etter å ha stått å trippet en stund. Spøk til side, en kunnskapsrik kollega er i gang. Hun er ønsket velkommen!

For spørsmål og timebestilling kontakt på tlf 32897100 og eller bestille time på nett her.

 

 

 

 

Åpningstider

Mandager: 10.00 - 18.00
Tirsdager: 09.00 - 12.00
Onsdager: 08.15 - 16.00
Torsdager: 08.15 - 16.00
Fredager: 08.15 - 16.00

Kontakt oss

Kontakt oss

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER