Hjemmekontor? Prøv pauseøvelsene til Drammen Osteopati.
Våre forslag passer ellers utmerket som pauseøvelse på hjemmekontoret og vil gi deg en dose inspirasjon videre utover i arbeidsdagen. Her får du øvd opp fokus og konsentrasjon, det å være tilstede her og nå – og finne din flyt, i ditt tempo. En av øvelsene vi straks skal vise, utføres i sittende stilling. Den gir godankelbevegelse og dermed sirkulasjonstrening for leggene mens du sitter ved kontorpulten. Videre skal vi se på balansen din i stående stilling og gjennom skrittbevegelser – gode øvelser for kjernemuskulaturen.
Fram med stekefjøla!
Vårt første balansetips er enkelt, men effektivt: Det du trenger er et skjærebrett, en varmeflaske og rundt en kvadratmeter med ledig gulvplass. Viktig når vi trener balansen vår er at vi alltid sikrer oss ved å ha noe å holde på foran oss og noe å falle på bak oss, som for eksempel en stol. Det hender at man mister balansen underveis.
Ta også et raskt blikk rundt deg for å sjekke at du ikke risikerer å slå borti skarpe kanter eller liknende. Alt under kontroll? Da er du klar til å sette i gang med balansetreningen hjemme i din egen stue.
Lag ditt eget balansebrett på 1-2-3!
-
Først må varmeflaska sjekkes for å se om den er morken eller i nok god stand til å tåle vekten av en person.
-
Fyll varmeflaska med luft. Her kan du variere vanskelighetsgraden etterhvert, ved å blåse inn mye vs. lite luft.
-
Legg en god og tykk skjærefjøl eller tilsvarende midt på varmeflaska.
Vips, så er treningsutstyret rigget klart!
Øvelse A, balanseøvelser sittende ved pulten:
1. Legg varmeflaske med balansefjøla der føttene normalt befinner seg når du sitter ved pulten, og plasser dem oppå.
2. Vipp hælene så langt bak du kommer, så får du tøyd leggene i samme slengen.
3. Vipp deretter i motsatt retning
Hva er denne øvelsen godt for?
Den forbedrer blodsirkulasjonen, hjelper deg å opprettholde god bevegelighet i ankelen og er ekstra bra for alle som har problemer med ødemer, eller har såkalt "vann" i føttene.
Denne øvelsen forbrenner i tillegg noen ekstra kalorier for deg mens du jobber og sørger for en god treningssamvittighet ved arbeidsdagens slutt.
NB. Husk selvfølgelig alltid på å ha god holdning på jobb og hjemmekontor når du sitter foran PCen, det kan spare deg for rygg- og nakkesmerter!
Øvelse B, knebøy-øvelsen:
Nå skal du virkelig få brynt deg på balansebrettet! Klar for litt muskler i beina og kjernen? Sjekk at du har noe å støtte deg til/falle tilbake på før du setter i gang, og finn balansen på brettet.
Pass på at knærne helst ikke skal være mer nysgjerrig enn tærne. (Altså ikke lengre fram). Bruk teknikken med stolt brystkasse, armene frem og rumpa bak. Se fremover, la deg selv puste – og det er lov å smile. Hvor mange knebøy klarer du før du mister balansen? Her også: Prøv å gjøre dette så sakte du kan.
Øvelse C, balanse på ett bein, med balansebrett
1 Finn balansen stående på ett bein på balansebrettet. Ståbeinet skal være lett bøyd, slik at leddet ikke "låses", men slik at det har friheten til å utbalansere kroppen.
2. Løft bakerste bein sakte opp og før det fremover. Prøv også her å gjøre det så sakte som mulig! Skikkelig sneglefart. Til slutt må du finne fram din indre ballerina og strekke tærne dine fremover til de berører bakken. Prøv å gjøre det så forsiktig som mulig og lat som om det ligger et rått egg på bakken foran deg. Det vil si: Ikke legg vekt på foten. Husk å bytte på standfot.
Øvelse D, balanse i stående på ett bein, med skritt – uten balansebrett
I denne øvelsen skal vi tilbake til bakkenivå, og balansebrettet får en velfortjent pause:
1. Start med å stå på en linje, slik at en fot står bak den andre.
2. Løft deretter den bakerste hælen. Den skal kun løftes så høyt at du ikke mister balansen. Det er nå opp til hver enkelt å finne ut hvor man kjenner at man fremdeles kan holde balansen, men samtidig utfordre den!
3. Den som vil kan løfte hælen helt slik at man står på et bein, men de som kjenner at dette blir for ustabilt kan gjerne la tærne bli stående på bakken og støtte opp. Tippe tærne i gulvet bakfra – før deretter beinet og foten frem og tippe tærne i gulvet foran deg. Gjenta dette, frem og tilbake før du etterhvert bytter bein.
Mens du holder på med øvelsene er det viktig å ha det gøy. Kjenn at balansen kan bli bedre, det er håp! Test deg selv ved start og etter noen treningsomganger: Hvor lenge klarer du å stå på ett bein uten å miste balansen?
Følg med oss neste uke for nye øvelser du kan gjøre hjemme!
Og skulle du ha behov for å kontakte oss med dine spørsmål er vi på 32 89 71 91 og du kommer til bestillingssiden her.
FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER