Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Kursinvitasjon for osteopater,

mannlige terapeuter er også velkommen:

Den nye NOU 2023:5 viser at kvinnehelseproblematikk ikke tas på alvor. Det er for lite forskning og kvinners stemme blir ikke hørt. „Ja, det bare er sånn å være gravid“ Hvor mange gravide har ikke hørt det uten å bli henvist videre til adekvat behandling, underforstått; du får bare gå sånn. Her har osteopatene masse faglig og praktisk å bidra med.

Jeg har spurt; Hva trenger kvinner i svangerskapet for å ha det best mulig? Og jeg ser osteopati, er et blandt flere fag som bidrar med oppdatert kunnskap. Jeg inviterer derfor deg til å bli med på kurset med fokus på målrettet kunnskap og nevenyttige teknikker klare til bruk i din arbeidshverdag. Tilbakemeldingene fra siste kursene har vært positive. Dette spesielt for veiledningen er i en liten gruppe og med mulighet for innspill fra din arbeidshverdag.

Kurset omhandler praktiske osteopatiske undersøkelse og behandlingsteknikker, teori ergonomi og blant annet råd og tips som gjør en forskjell for kvinner med bekkensmerter i svangerskapet. Det er et mål å få til en demonstasjonsbehandling av en gravid pasient. Jordmor Cathrine Trulsvik bidrar med tema svangerskap, svangerskapsomsorg og fødsel. Målet er å dele kunnskap for å hjelpe kvinnene med smertelindring, til en bedre hverdag både før og etter fødsel og behandlingen bidrar også som fødselsforberedelse.

 Sted: Folkets Hus Drammen, Øvre Torggate 9. 
Tid:  04. – 05. November 2023. Lørdag 9.00 -17.00 og søndag 9.00 -16.00
Pris: Kr 2.950,-
 Påmelding: Ved betaling til 1503.84.89191. Husk også å oppgi navn, arbeidssted, epost adresse og telefon som sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Første mann til mølla.

Frist påmelding 29.10.2023

Det blir te/kaffe/frukt i pausene. Ta med niste eller spis ute i lunsjen. Lokalet er sentralt be-liggende med gangavstand til buss og tog. Gratis parkering på Thamsgate parkeringshus 200 m unna kurslokalet på lørdag etter kl 12.00 og hele søndagen. Drammen er en konferanseby og byr på mange overnattingsmuligheter alt fra airbnb til hoteller, se mer på nett.
Avbestilling: inntil 1 uke før kursstart refunderes hele beløpet minus 400 kr refusjonsgebyr. Under 1 uke før kursstart refunderes 50 % av kursavgift. Ved sykdom anbefales du å sjekke om din reiseforsikring dekker kursavgiften. Kontakt meg ved spørsmål. Vi tar smittevern på alvor tilpasset gjeldende krav.

Med vennlig hilsen
Ingunn Backe Wennberg, osteopat, MNOF
Tlf: 92837191

 

Kursholder Ingunn Backe Wennberg,

ingunn backe wennberghar praktisert som osteopat på Drammen Osteopati as fra 2000. Temaet kvinnehelse har engasjert. Gjennom alle yrkesaktive år, først som fysioterapeut og siden som osteopat, har jeg samlet erfaring, kunnskap og deltatt på kurs blant annet om kvinner i svangerskap og barseltid. Fra tidli-gere tid som fysio og drift av Ryggskole kom det frem at mange kvinner hadde hatt debut av sine mangeårige rygg- og muskelskjelettplager fra svangerskap, fødsel og barseltid. Det vekket nyskjer-righeten. Nå har jeg et godt tverrfaglig samarbeid blant annet med med jordmor Cathrine. Og jeg ser at velprøvd praksis med miksen av osteopati undersøkelse og behandling, råd om ergonomi, veiledning om dagliglivet og trening, hjelper kvinnene.

Fysioutdannelsen avla jeg i tidligere Vest Berlin i 1983 og deretter turnus i Mûnchen. Jeg har jobbet som fysio kortvarig på Drammen sykehus og fra 1985 i privat praksis frem til 2000. Da inspirerte fysioterapien meg til osteopatien. Dermed startet jeg på deltidsutdannelsen fra 1995 i Halden og etterhvert i Oslo. Som en av førstegenrasjons-osteopatene så vi at faget gav helt andre muligheter og målene mot osteopati som eget yrke i Norge, kom raskt. Etter eksamen i 2000 forlot jeg fysioterapeien og startet byens første osteopatiklinikk, Drammen Osteopati. Videre har jeg jobbet med tema autorisasjon mer eller mindre sammenhengende over 10 år og var leder av Norsk osteopatforbund fra 2004 til 2010. Nå har jeg en allsidig praksis med bredt faglig nettverk i byen og samarbeider med Smerteklinikken på sykehuset.

Jordmor Cathrine Trulsvik,

cathrine trulsviker engasjert, kunnskapsrik og brenner for kvinners svangerskaps-, fødsels- og barselsomsorg. Hun forteller om seg selv: Jeg er gift, har 3 barn og barnebarn og bor i Modum. Fra 1992 jobbet jeg som sykepleier og fra 2001, som jordmor. Jeg har jobbet på forskjellige fødeavdelinger og helsestasjoner fram til 2011. Da forlot jeg det offentlige med ønske om å jobbe mer faglig og tilby kontinuitet gjennom svangerskapet, fødselen og den første barseltida til kvinner og familier som ønsket det.

Sammen med andre jordmødre satset vi, startet opp med jordmoroppfølging ved hjemmefødsler i 2011 og etablerte eget firma Jordmorteamet as, hvor jeg jobbet I 5 år på fulltid. HOD bestemte i 2016 at Staten ikke ville betale 2 jordmødre for å bistå samme fødsel og vi la ned teamet.
Etter dette har jeg jobbet som sykepleier på Unicare Hokksund samtidig som jeg jobber faglig og politisk for å bedre kvinners rettmessige tilbud og valg gjennom svangerskap, fødsel og barseltid. Parallelt tilbyr jeg privat svangerskaps- og barseloppfølging samt individuelle samtaler om fødselsforberedelse og opplevelser i fødsel blant annet ved Asker kvinnehelseklinikk. Jeg er arrangør av FødselsFestivalen som er en årlig konferanse i Drammen, og har etablert organisasjonen Birth-Rights Norge i 2021.

Åpningstider

Mandager: 10.00 - 18.00
Tirsdager: 09.00 - 12.00
Onsdager: 08.15 - 16.00
Torsdager: 08.15 - 16.00
Fredager: 08.15 - 16.00

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER