Velkommen til ny kollega og fysioterapeut, Sunniva Imhof!

Sunniva tar imot pasienter til smerte- og øvelsesbehandling med en lang rekke hands on- teknikker sammen med instruksjon og veiledning om trening. Her er det altså snakk om håndverk og trening i skjønn forening. Hun har allerede lang erfaring fra pasientbehandling, og særlig med eldre pasienter. Sunnivas mål er å motivere til glede ved bevegelse. Her hos oss tilbyr hun timer på kveldstid. Du har kanskje sett henne på Facebook-innleggene våre de siste ukene? 

Fysioterapi, massasje, veiledning og treningSunniva Imhof sideportrett

– Som terapeut ønsker jeg å legge til rette for en god og smertefri hverdag, forteller Sunniva Imhof. – Det er aldri gøy å gå på tur med vondt i kneet, måtte jobbe en hel dag med rygg- og nakkesmerter eller ikke kunne vaske håret fordi armen ikke når opp. Jeg har jobbet med voksne mennesker i alle aldre og fra Tyskland har jeg blant annet bred erfaring med aldersgruppen 70+. Alle som kommer vil bli behandlet individuelt med en god blanding av behandling på benken og aktive øvelser. Jeg legger vekt på tilrettelegging med hjelp av manuelle teknikker for å støtte under den aktive bevegelsen. En god, klassisk massasje kan også være verdifull. Målet i hver behandling blir laget i samarbeid mellom hver enkelt og terapeuten, sier hun.

– Hvordan foregår behandlingen?

– Ved første møte tar jeg meg god tid til å snakke med deg om utfordringene dine og til å kjenne på kroppens skjevheter. Mot slutten av første behandling og de påfølgende behandlingene ønsker jeg å tilrettelegge for en smertefri, aktiv bevegelse. Dette gjør jeg blant annet ved hjelp av manuelle teknikker. Blandet med disse får du individuell, tilpasset veiledning og aktive øvelser du kan jobbe videre med hjemme. Som fysioterapeut synes jeg det er viktig å formidle sammenhengen mellom årsaken for funksjonsforstyrrelsen og symptomene, sier Sunniva.  – Det er lettere å finne motivasjonen til endring i bevegelsesmønster dersom man ser en direkte sammenheng mellom aksjon og reaksjon.

Hva legger Sunniva vekt på i behandlingen sin?

– For en fri bevegelse er det viktig at musklene og fascia/bindevevet er i stand til å tøyes, forteller Sunniva, og forklarer at dersom muskulaturen kun beveges i et begrenset omfang, vil det kunne resultere i det vi kaller for en «kontraksjon». Dette betyr at musklene mister elastisiteten og kan gjøre at vi for eksempel ikke lenger kan bøye oss for å knyte skolissene, eller får vondt ved brå bevegelser. – Mangel på elastisitet grunnet bevegelsesendringer oppstår ikke bare grunnet livsstil, men ofte som følgene av et trauma. Fasciaen/bindevevet kan påvirkes på mange måter. Målet med de aller fleste metodene er å gi bindevevet tilbake sin opprinnelige elastisitet. Med god elastisitet kan kroppen igjen bevege seg slik den skal. I tillegg legger en dynamisk fascia til rette for en bedre regenerasjon etter skader. Bindevevet er med på å transportere viktige stoffer rundt i kroppen. Ved en sammenklistret fascia, vil for eksempel hevelser kunne bruke lenger tid på å normalisere seg igjen.

– Hvilke teknikker bruker du?

Blant fasciametodene jeg bruker i hverdagen finner du kopping, flossing, kinesiologisk taping, physioblade og manuelle teknikker. En god massasje kan også være verdifull. I behandlingene jobber jeg helhetlig for å se sammenhenger på tvers av kroppen, da den aktive kroppen ikke kan deles inn i deler slik den gjøres i anatomibøkene. 

Sunniva viser morsomme hjemmetreningsøvelser

Sunnivas faglige bakgrunn

Sunniva snakker selvfølgelig flytende norsk i tillegg til tysk. Med en mor som er fysioterapeut og med to tyske foreldre, var det ganske naturlig at den faglige reisen tok en sving om Tyskland. Der er fysioterapiutdannelsen bestått, og to år etter endt utdannelse og arbeid i en fysioterapiklinikk, kom hun tilbake til Norge.

Fra Tyskland har hun erfaring innen gruppebehandlinger, enkeltbehandlinger, besøk på sykehjem og hjemmebesøk, som fysioterapeut. Sunniva har også erfaring fra et interdisiplinært rehabiliteringssenter og fra en klinikk med tilbud om klatreterapi. Hun legger stor vekt på kontinuerlig videreutdanning og nysgjerrighet overfor nye metoder og ny forskning som støtter opp under erfaring.

Et friskt pust på klinikken!

Dere som har fulgt med oss på Facebook den siste tiden har helt sikkert fått med dere hjemmetreningspostene våre. Sunniva har allerede rukket å ha noen fruktbare workshops, og resultatet er en rekke inspirerende bildeserier og blogger med nyttige øvelser du kan gjøre hjemme i disse hjemmekontortider. 

Sunniva har hatt æren av å være demonstrasjonsobjekt og modell, noe hun har tatt på strak arm, jamfør bildene til venstre. Følg med oss på sosiale medier og i bloggen utover våren – Ingunn og Sunniva har mye interessant på lager av øvelser og teknikker som kan hjelpe deg i hverdagen.

Åpningstider

Mandager: 10.00 - 18.00
Tirsdager: 08.00 - 20.00
Onsdager: 08.15 - 16.00
Torsdager: 08.15 - 20.00
Fredager: 08.15 - 16.00
Lørdager: 10.00 - 15.00

Kontakt oss

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER