Hun var i uke 24 i graviditeten, som forløp normalt.  Det hadde 3 uker tidligere oppstått smerter i venstre lyske ved aktiviteter som å løfte. Hun kjente tiltagende smerter i setet på samme side og i korsryggen. Etter to konsultasjoner var smertene og plagene nesten borte og hun hadde lært seg noen triks for hverdagen. 

2019 Tegning gravid mage 3 beskåretTypiske plager.

Jordmoren fulgte forløpet i graviditeten og hadde gitt henne henvisning til osteopatibehandling. I  samtalen med den vordende moren kom det frem at plagene hadde oppstått 3 uker tidligere og det ble vanskligere å bevege seg. Hun hadde de typiske bekkenplagene med økte smerter ved å gå fort og med lange skritt, løfte, ved stress, reise seg opp etter sitti lenge, i ryggliggende possisjon og snu seg i senga. Smertene ble bedre av ro og mindre stress. Hun er virksomhetsleder i sosialvesenet, sitter mye i jobben og fra tidligere har hun skadd venstre fot når hun vrikket den. På første konsultasjon viste undersøkelsen det var viktig å behandle låsning i symfysen på venstre side, en låsning i høyre bekkenbeinsledd (selv om hun ikke hadde vondt her) og nedre lendevirvler. Samtidig fikk hun råd om viktige øvelser, tips og instruksjon om hvordan å sitte og stå for bruk i dagliglivet.

 BKL3048Fotog Arild Brun Kjeldaas kvad 480Raskt bedre hverdag.

Til konsultasjon nr to, 14 dager seinere var smerteintensiteten en del redusert og hun hadde fått innarbeidet nye vaner med å sitte og stå.  Ny undersøkelse viste at stramninger fra venstre fot gav spenninger i setet på samme side. Derfor ble mobilisering på låsninger i noen av fotens knokler utført. Vi gikk igjennom flere råd og tips for hjemmebruk. Til tredje og siste konsultasjon var hun nesten smertefri og klarte godt å innrette seg på rådene, slik at det ble en god hverdag. Hun var også blitt delvis sykemeldt for å kunne dempe stresset med en krevende jobb. Denne siste gangen ble muskler i lår og setet spesielt behandlet. Hun var fornøyd og vi ble enige om at hun kunne kontakte meg hvis behov. Dette ble en en kort behandlingsserie, noe vi ofte ser hos vordende mødre med bekkenløsning med gangvansker. 

 

 BKL2932Fotog Arild Brun Kjeldaas korsrygg kvad 480Andre funn kan også påvirke bekkensmerter hos gravide.

I tillegg ble det gjort kliniske funn, som det heter - altså manuell undersøkelse,  i nedre korsrygg på mistanke om en glidende virvel uten nevrologiske symptomer eller symptomer ellers i hverdagen. I og med hun ikke hadde symptomer på glidende virvel sammen med graviditeten, vurderte jeg det til ikke å være viktig å henvise til røntgen. Jordmoren ble informert. Den vordende mor fikk rådet at hvis det skulle bli symptomer etter fødselen, kunne henvisning til bildetagning være aktuelt og hun kunne kontakte meg for behandling. Men dette funnet var viktig for valg av øvelser og råd hun ble anbefalt. 

Les mer om Hvem behandler vi?

Kontaktoppslyninger.

Ved spørsmål er du velkommen til å ta kontakt på telefon 32 89 71 91 for en uforpliktende prat og eller timebestilling direkte på nettet kan du trykke deg til bestillingssiden her.  Med vennlig hilsen osteopatene Ingunn og Daniel.

 

Åpningstider

Mandager: 10.00 - 18.00
Tirsdager: 09.00 - 12.00
Onsdager: 08.15 - 16.00
Torsdager: 08.15 - 16.00
Fredager: 08.15 - 16.00

Kontakt oss

Kontakt oss

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER