Takk til en engasjert gjeng på Drammen Osteopati når temaet var osteopati behandling ved bekkensmerter hos gravide. Som vanlig i osteopatien, vi ser etter bevegelse og behandler der det er for lite bevegelse og fleksibilitet. Sammen med gode råd for hverdag og trening, gir det ofte raskt endring. Jordmor Cathrine mener det er viktig å utveksle fagkunnskap. Fødekvinnene fortjener det, sier hun!

2022 04 30 10 11 24 Kurs bekkenl Lina viser holdning red b 300

Demopasient fikk behandling på kurset. Takk til Mari, som stilte opp!

Demopasient, Mari er gravid i uke 34. Når jeg tar kontakt på telefon etter en uke melder hun tilbake: "Det har gått bedre. Jeg bruker rådene jeg fikk og tøyer hoftene, som dere lærte meg. Smertene i bekkenet er mindre, stivheten er mye mindre og jeg kan bevege meg bedre, forteller hun."

Plagene oppsto i uke 30 i dette svangerskapet og hun fitt belastningssmerter i korsryggen, hoftene og lyskene. Første fødsel endte i hastekeisersnitt og siden har hun hatt tilbakevendene smerter i bekkenet. Egentlig hadde hun tenkt på det en stund, å oppsøke behandling for å forebygge plager etter neste baby som kommer. Og nå kom anledningen. Det går bra med babyen i magen, oppfølgingen er hos jordmor og det er ingen blødninger eller andre sykdomstegn. Behandling ble etter samtale om plagene og undersøkelse, utført på korsbeinet og halebeinet, tøyninger på hoftebøyermuskler og instruksjon i hvordan snu seg i senga på en skånsom måte.

 

 

2022 04 30 16 45 03 Kurs bekkenl Cathrine Trulsvik red kvad 480 jpgFødekvinnene fortjener vi utveksler faginfo, sier jordmor Cathrine Trulsvik.

Vi kunne ikke få nok av foredraget med jordmor Cathrine. Med all verdens kunnskap, en innlevelsesrik beretning  og alle bevegelsene som stimulerer til en fysiologisk fødsel, fikk vi stort utbytte av foredraget hennes. Her ser vi også hvilken betydning osteopati behandling kan ha for fødselen. Linken fra nedsatt mobilitet ved bekkensmerter - osteopati behandling – og svangerskapet mot fødsel, ble åpenbar for oss. Cathrine sier det er så viktig at vi møtes og vet om hva vi gjør uteom vår egen fagbase! Kvinnene fortjener det!

 


2022 05 01 09 22 56 kurs bekkenl diskusjoner red b 300 Vi utnyttet helgen april-mai -22.

På dag 1 passet det best for både demopasienten og  jordmor å komme.  I tillegg ble det både teori og praksis. På dag 2 var det hovedvekt på undersøkelse- og behandlingsteknikker. Dette er vel utprøvd behandling av gravide med bekkenløsning og smerter i bekkenet fra kursholders praksis over 22 år som osteopat etter 15 år som fysioterapeut. Trykk her på bloggen med mye nyttig info om hva skjer når gravide får smerter i bekkenet, om råd og tips og behandling i en målrettet miks.

Kursdeltagere var engasjerte og takk for tilbakemeldinger! Helgen gikk fort også for meg som var kursholder. Det sies at den beste måten å lære på er selv å lære bort – og ja, jeg er enig (Ingunn).

2022 04 30 10 01 48 Kurs Bekkenl IBW Stine og Daniel jpg red kvad 480

 

 

Kontaktopplysninger ved spørsmål og for timebestilling.

Kontakt oss ved spørsmål om osteopati og bekkensmerter hos gravide. Du kan ringe oss for en utforpliktende prat og eller bestille time på nett direkte herfra. Hilsen osteopatene DO BSc Daniel Jaerson, 90525862  og Ingunn Backe  Wennberg, 92837191.

Åpningstider

Mandager: 10.00 - 18.00
Tirsdager: 09.00 - 12.00
Onsdager: 08.15 - 16.00
Torsdager: 08.15 - 16.00
Fredager: 08.15 - 16.00

Kontakt oss

Kontakt oss

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER