Psykomotorisk fysioterapi på Drammen Osteopati?

I denne og neste ukes artikkel skal vi se nærmere på fagfeltet psykomotorisk behandling. Vi er så heldige at vår nye kollega, Hasan Caner, er psykomotorisk fysioterapeut, og vi har tatt en liten prat med ham for å få vite mer om denne behandlingsmåten. 

Hasan Caner, psykomotorisk fysioterapeut ved Drammen Osteopati

I denne første delen skal vi bli bedre kjent med Hasan og få innblikk i hans bakgrunn, behandlingsmetoder og -hverdag, og i neste artikkel skal vi gå dypere inn i materien og se nærmere på metoden psykomotorisk fysioterapi. 

Møt Hasan Caner, psykomotorisk fysioterapeut og spesialist i behandling av sjokk og traumer.

Leder av Drammen Osteopati, Ingunn Backe Wennberg, forteller at hun har inntrykk av at pasientene raskt får tillit til vår nye kollega Hasan Caner, som er fysioterapeut BSc. Han har allsidig og lang erfaring som psykomotoriker.

Selv forteller han at han ønsket seg mer kunnskap for å kunne hjelpe pasienter med kroniske plager. Kort fortalt lånte han en bok av noen kolleger, ble skikkelig inspirert, og så tok han rett og slett psykomotorisk utdanning. Han har ikke angret et sekund siden: – Hver enkelt pasient er unik!, sier han.

Det er tydelig at en entusiastisk kollega har landet på klinikken. Vi ønsker ham velkommen og er glade for at pasientene får enda et godt behandlingstilbud her hos oss.

Hvordan foregår første konsultasjon?

– Behandlingen starter med at pasienten forteller om sin livs- og sykehistorie. Jeg som terapeut danner meg et helhetsbilde og lager en tilpasset behandlingsplan ut fra dette. I denne fasen gir jeg grundig forklaring på hva psykomotorisk fysioterapi handler om og hva slags behandlingsmetoder som finnes. Er det tid igjen, fortsetter timen med undersøkelse. Det vurderes om pasienten responderer positivt på massasje eller øvelser i stående/sittende stilling. Hvis det ikke føles riktig med massasje for pasienten, begynner vi med samtale og teknikker som forankrer pasienten her og nå. Øvelsene handler om reguleringsteknikker av spenninger med fokus på ressurser. Pasientene kan alltid spørre meg om hva som helst, det finnes ingen dumme spørsmål.

Hvordan foregår behandlingsprosessen?

– Etter at pasient og terapeut har blitt enige om behandlingsopplegget begynner behandlingsprosessen. Denne tar tid. Første fase handler om å bygge tillit, trygghet, trivsel og troverdighet. De neste fasene er individuelt tilpasset etter hvordan prosessen forløper. Det anbefales at pasienten kommer en gang i uken så lenge det er behov, og deretter sjeldnere.

 

20200114 Hasan Caner mot tavle copy

 

Hvem er Hasan Caner? 

  • Født 1982, oppvokst i Drammen.

  • Fysioterapiutdannelse fra Nederland 2006, psykomotorisk utdannelse fullført 2010.

  • Coaching og kommunikasjon, del 1, Høgskolen i Oslo.

  • Grunnkurs i meditasjon samt to traumekur-rekker hos Karmaklinikken og SE-terapeut Erika Beate Thorkildsen.

  • Har arbeidet på Åssiden fysioterapi, Romerike fysioterapi og Strømsø fysikalske institutt som privat praksis.

  • Jobbet innen rehabilitering på Hokksund kurbad, Godthaab helse i Bærum, BUPA ungdomsseksjon, poliklinisk alder mellom 10 og 18 og med gruppeveiledning innen stressmestring på psykiatrisk dagsenter.

  • Jobber i dag også på Nitelva Helsesenter i Lillestrøm, Schous fysioterapi i Oslo og har en avspenningsgruppe på Psykiatrisk dagsenter i Drammen.

Hasan ser på det som en selvfølge å samarbeide med leger og annet helsepersonell. På Drammen Osteopati har han fleksible åpningstider og finner raskt time.

Du kan kontakte Hasan på tlf. 32 89 71 00 eller skrive til ham på følgende e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Hva koster det?

– Behandlingen koster per 1. januar 2020, 700 kr per behandlingstime – som varer i 60 minutter. Første konsultasjon og følgende timene koster det samme.  Oppdaterte priser finner du her.

Hva med offentlig støtte/forsikring?

– Jeg har dessverre ingen driftstilskudd og dermed ingen mulighet til frikort 2. Jeg har avtale med forsikringer som Falck helse, Storebrand og Nordic Netcare. Fordelen er raskt ledig time og ingen ventetid.

Hvorfor ble du psykomotorisk fysioterapeut?

–Etter å ha jobbet som tradisjonell fysioterapeut i ett år la jeg merke til at det var mange pasienter med kroniske plager jeg ikke kunne hjelpe. Hva kunne være årsaken til det? Jeg var nysgjerrig og ville ha mer kunnskap for å kunne hjelpe også denne pasientgruppen. Året før jeg begynte på videreutdanningen jobbet jeg sammen med psykomotoriske fysioterapeuter. Jeg ble nysgjerrig og fikk en bok om psykomotorisk fysioterapi. Etter å ha lest boken valgte jeg å søke på psykomotorisk fysioterapi-studiene. Det har jeg ikke angret et sekund på!

Hva liker du aller best i jobben din som psykomotoriker?

– Jeg trives på jobb og er trygg på at jeg gjør en god jobb. Det jeg liker aller best er å ha muligheten til å påvirke til positive endringer hos pasienten, det gjør også meg glad. Det som gjør det mulig å påvirke er at jeg både forstår og føler hva pasienten gjennomgår. Hver enkelt pasient er unik og verdifull for meg. 

20200114 Foredrag Hasan Caner m publikum

Hva er dine styrker som behandler?

– Jeg er trygg, rolig, troverdig og dømmer ingen. Som person og terapeut anerkjenner jeg pasientene mine som de er. Som pasient kan du snakke åpent om alt med meg. For meg finnes det ingen dumme spørsmål. Jeg har høy selvfølelse, jobber intuitivt og bryr meg om pasientene. I behandlingen gir jeg en enkel og forståelig forklaring på hva behandlingen skal inneholde og hvorfor pasienten sliter med symptomene sine. Jeg har en bred livserfaring som medfører at jeg som terapeut forstår pasientene rasjonelt og emosjonelt. Jeg møter pasientene ekte og helhetlig. 

Hva er viktig for deg i behandlingen?

– Det er viktig at pasienten er nysgjerrig og motivert til å lære nye ting. Denne type behandling vil være veldig nytt for pasienten og det kan ta tid før vedkommende forstår og blir trygg på prosessen. Derfor er det viktig at pasienten kommer med spørsmål hvis hun eller han ikke forstår. 

Vil du vite mer om denne behandlingsformen? 

Følg med i neste ukes artikkel, eller ta kontakt med oss i mellomtiden, på tlf 32 89 71 00. Timebestilling på nett gjør du her. Du kan også skrive til oss via kontaktskjemaet under eller kontakte Hasan direkte på telefon: 93 83 07 79, Hasan svarer raskt på sms. 

 BESTILL TIME

Åpningstider

Mandager: 10.00 - 18.00
Tirsdager: 08.00 - 20.00
Onsdager: 08.15 - 16.00
Torsdager: 08.15 - 20.00
Fredager: 08.15 - 16.00

Kontakt oss

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER