Refleksologi.

Refleksolog Morten Lutro ved Drammen Osteopati

– Refleksologer jobber med å se problemer i kroppen i en sammenheng. Kroppen er et stort sammenhengende system av nerver. Enkelt fortalt jobber refleksologen gjennom punkter i huden for å nå frem til stedene i kroppen der ubalansen ligger, forklarer refleksolog Morten Lutro.  Folk kommer med alt fra hormonelle problemer med hetetokter til vond skulder og stressnakke.

Hvordan foregår behandlingen?

 – Jeg bruker fingrene, hendene eller små punktstaver for å stimulere disse punktene. Når for eksempel en kvinne i overgangsalderen kommer til meg med de vanlige symptomene på hetetokter, kan jeg veldig ofte finne punkter på tærne, sier han. – Disse punktene er så små og nøyaktig plassert, at det må verktøy til for å nå dem. Det er her punktstavene med små kuler kommer inn. Punktene i tærne svarer til sentre i hjernen som styrer hormonbalansen i kroppen.

Hvor ofte bør man ha time?

– Hele konsultasjonen med behandling tar 30 min. Hyppigheten er én time i uka. Jeg jobber fast på Drammen Osteopati på onsdag ettermiddag og kveld. Ellers prøver jeg å være fleksibel med å finne timer som passer, så det er mulig å få behandling andre dager også.

Hva skjer nå du kommer til time hos refleksolog?

– Ved en konsultasjon hos meg tar jeg gjerne en samtale med klienten først, der jeg får en oversikt over vedkommendes sykehistorie og eventuelle medisiner som tas osv. Under behandlingen har pasientene bukse og skjorte på.

Hvilke tilstander kommer folk med?

– I og med at vi er helhetstenkende terapeuter jobber vi med mange forskjellige helseplager, for eksempel: skuldersmerter og plager, nakke, rygg, hetetokter, stress, hodepine, sammensatte plager. Morten legger til at han også behandler barn med vondter i kroppen. Jeg har også en god kontakt med barn når jeg jobber med dem. Får man barnets tillit og er tålmodig, kan man få gode resultater gjennom refleksologi som behandlingsform.

Refleksologi mot skulderplager?

– Fordi refleksologen kan nå sammenhenger til skulderplager gjennom nervesystemet, kommer mange pasienter med skulderplager. Jeg har hatt stor interesse av å løse skulderproblematikk og stressnakker. Dette er store felt, da årsakene kan være sammensatte. Er det en ren fysisk ting man gjør «feil» i hverdagen eller er det stress i ulike situasjoner som gjør at det stadig knyter seg i øvre del av kroppen? Ofte er det jo en kombinasjon av kropp og sjel.

Hva er kunnskapsgrunnlaget ditt?

Jeg er utdannet på Medika Nova, hos rektor og grunnlegger av nevrorefleksologien slik vi ser den i dag. Faget bygger på læren om nervesystemets reflekser. Sammenhengen mellom huden og nervesystemet. Det handler om stadiet før mennesket har blitt et foster, altså når vi er et embryo. I dette stadiet har huden og nervesystemet felles opphav. Grunnlaget i refleksologien er at disse også er koblet i den voksne kroppen. Slik jobber vi systematisert på hele kroppen for å påvirke blod- og lymfesirkulasjon, muskulatur, skjelett og bindevev, organer, hormoner og nerver.

Hvorfor begynte du med refleksologi og hva er er inspirerende ved faget?

Morten behandling barn hand adjusted copy

 – Dette bestemte jeg meg for etter at jeg selv ble behandlet for nakkeproblemer hos refleksolog. Inspirerende? Alt! Det som inspirerte meg den gang jeg begynte med dette var hele kunnskapsgrunnlaget til refleksologen.

Bestill time til refleksologi ved Drammen Osteopati

Har du spørsmål, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt! Ring  tlf 92024775 eller trykk her for å bestille time på nett.

Det er kort ventetid og timer på ettermiddag og kveldstid.

BESTILL TIME TIL REFLEKSOLOGI

 

 

 

Hva sier kundene om Morten

Åpningstider

Mandager: 10.00 - 18.00
Tirsdager: 08.00 - 20.00
Onsdager: 08.15 - 16.00
Torsdager: 08.15 - 20.00
Fredager: 08.15 - 16.00

Kontakt oss

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER