Fysioterapi

Fysioterapi - manuelt håndverk, trening og veiledning!

2020 Sunniva Imhof er Fysioterapeut ved Drammen Osteopati

Fysioterapeuten tar i bruk manuelle teknikker for å hjelpe bevegelser i riktig retning. Samtidig gir terapeuten veiledning og instruksjon i øvelser og trening. Fokus er helsefremmende teknikker og tiltak og hjelpe pasienter til en bedre hverdag.

Du har kanskje hatt vondt i ryggen eller nakken, som mange andre og kontaktet fastlegen din? Slike plager vil fastlegen gjerne henvise til fysioterapibehandling for å få hjelp. Folk med nakkeplager har da erfart at den ene fikk manuell behandling og hands on teknikker, en annen ble satt i trening, en tredje fikk elektroterapi. Det viser at fysioterapeutene har et bredt spekter av verktøy for å påvikre smerter og plager. 

Helsefaget fysioterapi

Fysioterapi er et helsefag med lang og bred erfaring. Det er godt etablert i norsk helsevesen og samarbeider tett spesielt med fastlegene. Faget har lange tradisjoner og utviklet seg mye. Fysioterapeutene har en offentlig autorisert tittel. Grunnutdanningen gir i dag en Bacholour i Sience innen fysioterapi. Så kan man også ta master og doktorgrad. Som fysioterapeut kan terapeuten spesialiserer seg innen mange retninger for eksempel; manuell terapi, psykomotorisk fysioterapi, barnebehandling, lymfeterapi, idrettsterapi. Store norske leksiokon har også beskrevet fysioterapi, scroll litt nedover på linken så finner du det. Fysioterapeuten jobber tverrfaglig og sender deg videre til annen behandling der kartlegging, symptomer og tester viser at det er riktig.

Verktøy og metoder

Tradisjonelt har fysioterapeuten brukt mange metoder for det praktiske håndverket. Manuelle metoder og teknikker for å mobiliserer mueskelskjelettsystemet er viktige bidrag for funksjon og helse. Dette kan være muskelenergiteknikker, avspenningsteknikker og klassisk massasje, bindevvesteknikker, teknikker for arrbehandling, aktiv og passiv mobilisering, taping, metoder for nevrostimulering, f.eks PNF-, Vojta-, Bobath-behandlinger og mange flere.  I utdanningen legges det vekt på manuelle teknikker og trening for spesifikke skade og sykdomstilstander. En parkinsonpasient, som ofte er svært stiv i hele kroppen, får en tilnæring spisset mot det. Mens en person med bekkenløsning for skreddersydd behandling for seg. 

Som smertelindring kan forskjellige typer elektoterapi være et godt alternativ. Mest kjent er ultralyd og laser. Ultralyd brukes også som diagnoseverktøy innen fysikalsk medisin. 

I den senere tid er det lagt svært stor vekt på trening og kartlegging av tilstander i utdannelsen som fysioterapeut til fordel for omfanget av de maneuelle teknikkene. Trening er godt dokumentert og svært viktig ved blant annet plagsomme ryggsmerter. Har du tenkt over at kroppen vår; muskler og ledd er lagd for å brukes fysisk? Det betyr at  mye passivitet, ensidig bruk og statisk belastning er risikofaktor for smerter og plager i kroppen. Samtidig er det tydelige sammenhenger for sykdomstilstander som for eksempel hjertekarsykdommer og diabetes at fysisk aktivitet er positivt. Og for velvære og humør trenger vi også å bevege oss. For vår helse er det bra å bruke kroppen aktivt, vi trenger det for så mye og summen er velvære og livsgede. Muskler er ferskvare det vet alle som har blitt sengeliggende noen dager, eller vært passivisert etter sykodmmer og skader. Det tar tid å komme seg i form igjen. Så var det denne dørstokkmila da! Ikke la den bestemme over din helse og velvære. Fysioterapeuten kan trøste dere med: Dørstokkmila bli enklere etterhvert som du får mer krefter.

Hvor mange ganger og hvor ofte er fysioterapi timene?

Sunniva tilbyr fysioterapibehandling med hands on teknikker, trening èn til èn, rehabiliteringstiltak, tips og råd til hverdagen og klassisk massage. Behandlingene bygger som regel opp på hverandre i en rekke av forskjellige tiltak. Mange opplever en positiv forbedring allerrede etter 3 behandlinger, noe som gir en god pekepinne på hvilke punkter som har normalisert seg og hvilke som eventuelt trenger videre oppfølging. De fleste har time èn gang i uken. Sunniva har timer på dag- og kveldstid og kort ventetid. Kontakt fysioterapeut Sunniva på tlf 32897100, innvalg 2 eller bestill time på nett.

Behandlinger kan bestilles en av gangen eller en pakke på tre behandlinger og et avslag i prisen, trykk her for å se aktuell prisliste.

 

Hvilke tilstander og sykdommer kommer folk til fysioterapi for?

Fysioterapeut Sunniva Ihmhof behandler rygg og skulder

- Generelt smerter og plager fra muskelskjelett-systemet. Ryggsmerter, bekkenproblemer, vonde skuldre, vi ser også på nakkeproblemer blant annet.

- Ved rehabilitering og opptrening etter sykdommer og skader. Det kan være for eksempel operasjoner med ny hofte eller kneledd, etter bruddbehandling, slitasjer i hofter, knær, skuldre og rygg, nakke. Behandling etter hjerneslag, parksinson, ved astma.

- Hvis du ikke forstår hvorfor kroppen din ikke spiller på lag, kan et besøk hos fysioterapeuten gi muligheter. 

- Fysioterapibehandling er forebyggende, og brukes ved akutte tilstander, i rehablitering og for vedlikehold av smerte og plager. 

Fysioterapi på Drammen Osteopati.

Sunniva Imhof jobber med manuelle metoder sammen med trening og gir råd og veiledning. Hun har gjennom utdanningen og arbeid i Tyskland allerede lang og bred erfaring innen yrket. Hun er opptatt av trening og å formidle treningsglede. Hun finner vanligvis raskt time til deg også på kveldstid. Du er velkommen til å ta en telefon 32897100 innvalg 2, for en uforpliktende prat når du har spørsmål. Du kan også bestille time ved å trykke på den gule knappen.

Hasan Caner jobber som psykomotorisk fysioterapeut og har etter mer enn 10 års praksis lang og bred erfaring. Han har blant annet tatt spesialisering innen traumebehandling. Du kan blant annet lese mer om angst og psykomotprisk behandling på blogg Har du spørsmål til Hasan om din helse så kontakt han på 93830779 eller bestill time her på nettet.  Han har raskt ledig time. 

Ingunn Backe Wennberg ble inspirert av fysioterapien og gikk videre til faget osteopati. Tlf 32897100, innvalg 1, eller bestill time på nett.

 

BESTILL TIME TIL FYSIOTERAPI

 

 

Hva sier kundene om Sunniva

Åpningstider

Mandager: 10.00 - 18.00
Tirsdager: 08.00 - 20.00
Onsdager: 08.15 - 16.00
Torsdager: 08.15 - 20.00
Fredager: 08.15 - 16.00
Lørdager: 10.00 - 15.00

Kontakt oss

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER