Hva er egentlig refleksologi?

Fra hormonelle problemer med hetetokter til vond skulder og stressnakke - hva er egentlig refleksologi og kan det hjelpe? Vi har tatt en prat med en som har god greie på dette, nemlig Morten Lutro, ny kollega ved Drammen Osteopati. Morten, velkommen skal du være! Kan du fortelle oss litt om denne behandlingsformen?

– Refleksologer jobber med å se problemer i kroppen i en sammenheng. Kroppen er et stort sammenhengende system av nerver. Enkelt fortalt jobber refleksologen gjennom punkter i huden for å nå frem til stedene i kroppen der ubalansen ligger, forklarer Morten.

Hvordan foregår behandlingen?

Morten Lutro ved Drammen Osteopati behandling barn hand adjusted– Jeg bruker fingrene, hendene eller små punktstaver for å stimulere disse punktene. Når en kvinne i overgangsalderen kommer til meg med de vanlige symptomene på hetetokter, kan jeg veldig ofte finne punkter på tærne, sier han. – Disse punktene er så små og nøyaktig plassert, at det må verktøy til for å nå dem. Det er her punktstavene med små kuler kommer inn. Punktene i tærne svarer til sentre i hjernen som styrer hormonbalansen i kroppen. 

Hvor ofte bør man ha time?

– Hele konsultasjonen med behandling tar 30 min. Hyppigheten er én time i uka. Jeg jobber fast på Drammen Osteopati på onsdag ettermiddag og kveld. Ellers prøver jeg å være fleksibel med å finne timer som passer, så det er mulig å få behandling andre dager også.

Hva skjer nå du kommer til time hos refleksolog?

– Ved en konsultasjon hos meg tar jeg gjerne en samtale med klienten først, der jeg får en oversikt over vedkommendes sykehistorie og eventuelle medisiner som tas osv. Under behandlingen har pasientene bukse og skjorte på.

Hvilke tilstander kommer folk med?

– I og med at vi er helhetstenkende terapeuter jobber vi med mange forskjellige helseplager, for eksempel: skuldersmerter og plager, nakke, rygg, hetetokter, stress, hodepine, sammensatte plager. Morten legger til at han også behandler barn med vondter i kroppen.

Refleksologi mot skulderplager?

– Fordi refleksologen kan nå sammenhenger til skulderplager gjennom nervesystemet, kommer mange pasienter med skulderplager. Jeg har hatt stor interesse av å løse skulderproblematikk og stressnakker. Dette er store felt, da årsakene kan være sammensatte. Er det en ren fysisk ting man gjør «feil» i hverdagen eller er det stress i ulike situasjoner som gjør at det stadig knyter seg i øvre del av kroppen? Ofte er det jo en kombinasjon av kropp og sjel.

Jeg har også en god kontakt med barn når jeg jobber med dem. Får man barnets tillit og er tålmodig, kan man få gode resultater gjennom refleksologi som behandlingsform.

Hva er kunnskapsgrunnlaget ditt?

Morten Lutro refleksolog ved Drammen Osteopati

– Jeg er utdannet på Medika Nova, hos rektor og grunnlegger av nevrorefleksologien slik vi ser den i dag.

Faget bygger på læren om nervesystemets reflekser. Sammenhengen mellom huden og nervesystemet. Det handler om stadiet før mennesket har blitt et foster, altså når vi er et embryo. I dette stadiet har huden og nervesystemet felles opphav.Grunnlaget i refleksologien er at disse også er koblet i den voksne kroppen.

Slik jobber vi systematisert på hele kroppen for å påvirke blod- og lymfesirkulasjon, muskulatur, skjelett og bindevev, organer, hormoner og nerver.

Hvorfor begynte du med refleksologi?

– Dette bestemte jeg meg for etter at jeg selv ble behandlet for nakkeproblemer hos refleksolog.

Hva inspirerer deg ved refleksologi?

– Alt! Det som inspirerte meg den gang jeg begynte med dette var hele kunnskapsgrunnlaget deres.

Ny kollega på Drammen Osteopati ønskes velkommen!

Med dette ønsker klinikken refleksolog Morten Lutro velkommen som kollega på Drammen Osteopati. Han har ry på seg for å være dyktig i sitt fag. Her på Drammen Osteopati tar vi imot pasienter med smerter og plager hovedsakelig fra muskelskjellettsystemet. Pasienter reagerer forskjellig på behandlingene og klinikkens kollegaer med sine forskjellige fagfelt utfyller hverandre perfekt!

Det er kort ventetid, timer på ettermiddag/kveldstid. Bestill time her på nett eller du kan kontakte meg på tlf  92024775 når du har spørsmål, oppfordrer Morten.

Åpningstider

Mandager: 10.00 - 18.00
Tirsdager: 08.00 - 20.00
Onsdager: 08.15 - 16.00
Torsdager: 08.15 - 20.00
Fredager: 08.15 - 16.00
Lørdager: 10.00 - 15.00

Kontakt oss

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER